Search
Close this search box.

Om oss.

”Kan du inte få dina robotar att klippa för yrkesmänniskor?”

Vi hade känt varandra sedan mellanstadiet då vi drog varandra på vattenskidor hela somrarna. Han såg lite nedstämd ut, Magnus. Vilket stämde eftersom beskedet från läkaren var, att ryggen var helt förstörd. Han frågade:

”Kroppen klarar inte en dag till på åkgräsklipparen. Kan du inte få dina robotar att klippa för oss yrkesmänniskor?”

Där och då, på våren 2015, började jag fundera. Magnus visste ju att jag jobbat länge med det här. Faktiskt sedan Husqvarna presenterade sin Solar Mower i mitten av 90-talet. Funderingarna formulerades i en konceptbeskrivning som övergick till utvecklingsarbete.

Allt skedde vid sidan av min ordinarie verksamhet – genom vilken jag dessutom sålde 40 stora åkgräsklippare per säsong.
År 2015 kom så en ny robotmodell från Husqvarna, som hade potential för att anpassas till professionella behov.

Först optimerade vi kapacitet och funktionalitet för att kunna klippa större ytor. Snabbt stod det klart för oss, att vi inte längre jobbade med klippare, utan ett system. Vi förfinade och utvecklade systemet ytterligare – bland annat gjorde vi det elnätsoberoende – och lämnade in patentansökan.

Med våra första installationer på plats i Kalifornien; med allt fler svenska kommuner och kyrkor som kunder och patentansökningar godkända i USA, Australien och Sydafrika, så inser jag hur långt vi kommit och hur snabbt det gått.

Och det måste sägas; jag är enormt glad över vårt första USA-patent, men jag är minst lika glad att ha kunnat hjälpa Magnus. För han hade ju rätt. Det gick utmärkt att få robotarna att klippa för yrkesmänniskor.

Kalle Andersson – VD och grundare

Uppfunnet i Fagersta – patentskyddat världen över.

MowFleet-systemet fick i början av 2022 sitt första patent i USA. Vi har sedan dess erhållit patent i andra delar av världen. Systemet är alltså en dokumenterat unik idé med ett starkt legalt skydd.

Det här gör vi på Robotic Lawn Care Systems AB:

Vi utvecklar vårt eget patenterade system för professionell robotgräsklippning. Det är utsläppsfritt, tyst och elnätsoberoende.

Med minimal personalinsats klipper ett antal robotar i förväg definierade gräsytor under arbetstid. Jämfört med traditionella åkgräsklippare, är robotarna lätta och ger inga skador på underlaget.

Ytorna kan då klippas ofta, och klippresultatet blir bättre. MowFleet gör gräsytorna i parker, bostadsområden, kyrkogårdar, rondeller och andra platser i stadsmiljön både vackrare och grönare.

Systemet har testats i 150 000 timmar sedan starten för sju år sedan och marknadsförs nu under varumärket MowFleet i Sverige och USA. För mer information om vår amerikanska verksamhet, är du välkommen att titta in på www.mowfleet.com

Have a cookie! As any other site, we use them to deliver you a better experience.